Ju-jutsu Kai – stilen för dig!

Svenska ju-jutsuförbundets logotyp Vi tränar självförsvarstekniker som är anpassade till den svenska lagstiftningen om nödvärn. Träningen är varierande och innehåller allt från tekniker för att minska risken för skador vid fallolyckor till att kunna försvara sig mot flera motståndare. Självförsvar utgör dock bara en del av träningen och många tränar för att Ju-jutsu Kai är en kul och utvecklande motionsidrott. Träningen är allsidig och ger smidighet, koordination, kondition och styrka.

Nybörjarträningen är inriktad på att förflytta sig med bra balans, skydda sig mot slag samt att ta sig loss från olika typer av grepp. Därefter tillkommer kasttekniker, ledtekniker samt slag och sparkar. Vid sidan av teknikerna som de vuxna utövarna tränar finns ett speciellt ju-jutsusystem anpassat för barn. I barnsystemet tränas inte slag, sparkar, brytningar mot leder eller vapentekniker.

De individuella målen med träningen kan vara olika. Några medlemmar kommer när de har tid och andra tränar intensivt för att klara graderingen till nästa bälte. Eftersom ju-jutsu inte är en lagsport med matcher som ska vinnas, så kan individer med olika målsättning träna tillsammans. Dessutom kan människor i olika åldrar träna tillsammans och det finns ingen övre åldersgräns för när man kan börja träna Ju-jutsu Kai.

Stilen Svenska Ju-jutsu Kai administreras av Svenska ju-jutsuförbundet