Provgraderingar

Hösten är här på riktigt och det börjar bli dags att blicka framåt mot graderingsdagen för er som tänkt er att ta ett nytt bälte denna termin. Kul att se så många träna och svettas på mattan! Fortsätt med det vare sig du har tänkt att gradera denna termin eller någon kommande!
Provgraderingarna sker på ordinarie träningspass (förutom för ungdomar som ska till kyugrad) och givetvis är även de som inte tänkt sig att provgradera”på riktigt” välkomna att vara med och köra. Vid detta tillfälle sker dock ingen instruktion utan man är med och tränar efter bästa förmåga. Provgradering till respektive grad kommer att ske vid följande tider:
Skärmavbild 2018-10-26 kl. 07.35.19
Observera att tiderna gäller provgradering till respektive grad dvs är du exempelvis barn (mon) nybörjare ska du titta på tiden för provgradering till gulvitt osv.  Om något är oklart så fråga din instruktör eller maila tk@ujjk.se
Här kommer lite ytterligare information för er som har tänkt sikta på ett nytt bälte i slutet av terminen:
Samtliga graderingar går av stapeln lördag 8 december. Tider och mer information om graderingsdagen kommer senare.
Provgraderingar
Alla som vill gradera måste deltaga på en provgradering och det är därför viktigt att du prioriterar att komma på provgraderingstillfället, denna hålls för de flesta på gruppens ordinarie pass ca 3-4 veckor innan graderingen, för dag och tid se bifogat schema. Observera att elever i ungdomsgruppen provgraderar tillsammans med eleverna i vuxengruppen så var extra uppmärksam på vilken tid och dag som gäller här. Har du frågor och funderingar så hör med din instruktör.
Varför ska det provgraderas och hur går det till?
Provgraderingen är till för att bedöma om det är rimligt att man klarar sin gradering den 8 december förutsatt att man fortsätter att träna aktivt.
Man visar upp grundtekniker/kihon, jigo waza och randori tillsammans med sin träningskamrat precis som på en gradering dvs ingen instruktion sker. Teknikerna bedöms av någon annan instruktör än gruppens ordinarie.
Efteråt får gruppens instruktör och eleverna återkoppling på hur respektive elev ligger till, om det är rimligt att gradera denna termin mm. Det är bra om man redan nu funderar på vem man ska gradera med så att man provgraderar med den personen. Prata med din instruktör om du behöver hjälp att hitta någon att köra med.
Kom i tid till passet och värm gärna upp en stund innan. Hör med din instruktör när dojon kommer vara öppen för ”insläpp” eftersom de flesta provgraderingarna hålls på första passet för dagen.
Vill du träna extra inför din provgradering/gradering eller bara träna mera så kom ner på friträningspassen på helgen, söndagar kl 1500-1630 och lördagar kl 1300-1430.
På dessa pass finns instruktör på plats som kan hjälpa dig om du har frågor så ta tag i din träningskompis och kom ner! Om man vill träna extra under veckan så går det bra att utnyttja lilla mattan när den inte är upptagen av ordinarie träning.
Provgraderingar