Självförsvarsutbildning och prova på

Uppsala ju-jutsuklubb erbjuder självförsvarsutbildning och ”prova på ju-jutsu”. Upplägget anpassas efter era önskemål. Ju längre kursen är desto mer hinner vi gå igenom. Kostnaden för utbildningen/kursen beror på antalet deltagare, vilken plats vi ska vara på, antal utbildningstillfällen, samt övriga önskemål som till exempel om det ska ingå fika eller lunch. Vi diskuterar gärna vilka önskemål och behov som finns och vi har stor möjlighet att anpassa oss.

Kursupplägg självförsvarsutbildning

Teori – förhållningssätt och beteende
Praktiska tips om hur man kan hantera potentiellt farliga situationer. Tipsen guidar till färre risktaganden i vardagen, att helt undvika situationer där våld ofta förekommer eller att med kommunikation och beteende minska risken för våld i vissa lägen.

Teori och nödvärnslagen
Nödvärnslagen reglerar rätten att använda självförsvar. Vi går igenom lagens innebörd och när och hur man kan hävda nödvärn. Har jag rätt att försvara min vän som utsätts för våld eller har jag rätt att med våld kasta ut någon ur mitt hem?

Praktiska övningar
Deltagarna provar enkla slag- och blockeringstekniker och tar sig loss från olika grepp. Vi kan gå igenom tekniker användbara på ett kontor, i en sjukhussal eller vid en busshållplats. Om inga speciella önskemål finns, utgår vi från vardagliga situationer som de flesta kan känna igen sig i.

Kursupplägg ”Prova på ju-jutsu”

Teori- vad är ju-jutsu
Vi berättar var våra tekniker kommer ifrån och hur de är uppbyggda.

Praktik
Vi provar några enkla grunder för att undvika att skada sig vid fall. Därefter övar vi på att försvara oss mot olika angrepp med hjälp av slag, brytningar mot leder och kasttekniker.