Träningskläder

Träningskläder för nybörjare

När du börjar träna går det utmärkt att träna i oömma träningskläder, exempelvis t-shirt och ett par långa träningsbyxor. Vi tränar alltid barfota

Gemensam beställning

Är du intresserad av att köpa en träningsdräkt, din första eller en extra? Vi brukar ta upp en gemensam beställning i dojon omkring mitten av varje termin, så det enklaste sättet är att hålla koll på anslagstavlan i dojon och göra din beställning när vi anslår beställningslistor där.

Köpa på egen hand

Vill du istället lösa det på egen hand så går det också bra. Tänk på att dräkten måste vara vit för träning i Svenska Ju-jutsu Kai.

Till barn rekommenderar vi att köpa en modell med lite tunnare tyg, då dessa fungerar bra för vår barnträning, är lätta att röra sig i, och ofta inte kostar lika mycket som tjockare dräkter. Varuhuset Decatlon brukar exempelvis sälja prisvärda träningsdräkter för barn.

För äldre utövare kan valet av dräkt bero på flera faktorer. Har du inte tränat så länge så fungerar lite tunnare ju-jutsudräkter bra. Vissa trivs bättre i dräkter med lite tjockare tyg, men dessa kan vara tyngre att röra sig i, och kostar ofta lite mer.

Leverantörer av bra dräkter för ju-justu är exempelvis:

Några exempel på lämpliga modeller: